مغز پسته اکبری درجه یک معمولا هم شکستنی است و هم جمع کردنی که هر کدام خریدار مخصوص به خود را دارد، بویژه نوع شکستنی آن.
مغز پسته اکبری درجه یک و پسته خام صادراتی همچون دیگر مغز های از پسته دهان بسته تولید می گردد.
نوع مغز پسته اکبری درشت بوده اما ایرادی که می توان به آن گرفت این است که سبز نیست.
رنگ این نمونه زرد است و گل آن هم به قرمزی نوع ممتاز، احمد آقایی و فندقی نمی باشد.
علاوه بر این نوع شکستنی نوع جمع کردنی هم در این نوع از مغز وجود دارد.
مغز پسته جمع کردنی بعنی این نمونه از مغز پسته به وسیله دستگاه شکست و یا نیروی انسانی تولید نشده و روند تولید آن به دو نوع است، که اولین آن مغز های هستند که در روند ترمینال کردن پسته از پوسته جدا شده و به آن آب شور می گویند و یا حال پوست مغز شده اند و این نمونه بیشتر در نوع اکبری و مغز پسته کله قوچی رویت می شود، که مغز آن در پوسته پسته جای محکمی ندارد.
این مغز اما ویژگی بارزی که دارد، درشتی آن می باشد، که برای آجیل مناسب است.
مغز پسته اکبری قیمت مناسب
قیمت مغز پسته اکبری کله قوچی به میزان دو قاب و سالمی مغز پسته وابسته می باشد.
صادرات این نمونه به کشور های نظیر قطر، امارات و کویت در جریان است.
علاوه بر مغز پسته اکبری، انواع پسته و دیگر فرآورده ها هم در صادرات نقش پرنگ دارد، اما آنهایی که قیمت مناسب دارند صادرات هم هنوز پابرجا مانده و به بیش از 50 کشور دنیا به طور مستقیم و غیر مستقیم ارسال می گردد.
در حال کلی قیمت مغز پسته اکبری در رنج متوسطی قرار دارد.
بر عکس خود پسته اکبری که گران ترین نوع پسته می باشد.
گران قیمت ترین مغز پسته رسیده مربوط به ممتاز دست شکن است.